Maak een wandeltocht langs de Nederlandse kust

walk

De Nederlandse kust trekt in de zomermaanden bijzonder veel toeristen. Ook in de overige seizoenen zijn er echter genoeg mensen te vinden die richting de zee trekken. Zo leent het strand zich natuurlijk uitstekend voor een wandeling om even lekker uit te waaien. En daarnaast is het natuurlijk gewoon een prachtige omgeving. Wil jij optimaal genieten van de mooie Hollandse kust? Dan kun je deelnemen aan een speciale wandeling. Langs onze kustlijn worden namelijk geregeld mooie wandeltochten georganiseerd.

Zelf een tocht lopen

Lang niet iedereen vindt het leuk om deel te nemen aan georganiseerde tochten. Zo zijn er genoeg mensen die liever hun eigen plan trekken. Dat kan natuurlijk. Jij kunt namelijk zelf kilometers langs de Nederlandse kustlijn lopen. Uiteraard kun je zo af en toe ook wat van de kust afwijken om de kustplaatsen te bezoeken. Ga jij zelf aan de wandel? Zorg dan wel dat je altijd iets van een kaart bij je hebt. Voor je het weet ben jij namelijk verdwaald en dat wil je natuurlijk voorkomen!

green gas

Wandelen is gezond en goed voor het milieu!

Wandelen is hartstikke goed voor je. Ten eerste ben je zelf natuurlijk in beweging, waardoor je calorieën verbrandt. Daarnaast leg je de gehele route buiten af en dat is natuurlijk ook gezond. Wandelen is echter niet alleen goed voor je eigen gezondheid. Het is namelijk ook nog eens goed voor het milieu. Wanneer jij afstanden te voet aflegt, hoef je dit immers niet met de auto te doen. Jij belast het milieu zodoende niet, want je stoot niets uit. Heb jij een auto die rijdt op groen gas? Dan is dit natuurlijk een ander verhaal. Dit is namelijk een stuk milieuvriendelijker dan een auto die rijdt op benzine of diesel. Maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat jij niet meer hoeft te wandelen!

Deelnemen aan een georganiseerde tocht

Ben jij niet bekend aan de Nederlandse kust? Dan raden wij jou aan een wandeltocht te volgen. Deze tochten zijn zorgvuldig uitgezet en worden vaak gemarkeerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld met gekleurde lintjes. Wanneer jij deze lintjes keurig volgt, kom je sowieso op het eindpunt van de wandeltocht aan. Het voordeel van zo’n tocht langs de Nederlandse kust is dat je alle mooie plekjes te zien krijgt.  Heb jij deze nog nooit gezien? Dan raden wij jou absoluut aan om een keer deel te nemen aan zo’n tocht.