FAQs

Wat zijn de voordelen van een wandeltocht?

Het grote voordeel van een wandeltocht is natuurlijk dat jij lekker actief bezig bent. We kunnen dus wel stellen dat het goed is voor jouw gezondheid wanneer je geregeld deelneemt aan zo’n tocht. Zo verbrand je bijvoorbeeld behoorlijk wat calorieën als jij regelmatig een lekker tochtje wandelt. Bovendien zorg jij er met wandelen voor dat jouw spieren en gewrichten soepel blijven. Door regelmatig te wandelen, blijft het kraakbeen tussen jouw gewrichten namelijk dik. Hierdoor krijg jij minder snel last van je gewrichten. Tot slot wordt ook vaak gezegd dat de kans op kanker aanzienlijk kleiner wordt wanneer jij met regelmaat je wandelschoenen aantrekt.

Waarom een wandeltocht maken door een stad?

De meeste mensen die een dagje weg gaan naar Amsterdam of een andere stad wandelen zelf rond langs de verschillende bezienswaardigheden. Indien jij geregeld dezelfde stad bezoekt, zie je in dat geval dus telkens hetzelfde. Dit maakt het er natuurlijk niet bepaald leuker op. Met een wandeltocht door een stad kun jij jouw bezoek echter een stuk leuker maken. Wanneer jij deelneemt aan zo’n tocht, krijg je namelijk een heel andere kant van de stad te zien. Door middel van een wandeltocht kom je dus ook nog eens in een ander gedeelte van de stad.

In hoeverre is wandelen gezond?

Wandelen is hartstikke gezond. Jij bent immers met je hele lichaam in beweging. Indien jij regelmatig een tochtje loopt, blijft jouw gewicht op peil. Bovendien bouw je een goede conditie op door regelmatig deel te nemen aan een wandeltocht. Daarnaast verklein jij door te wandelen de kans op een aantal ziektes en aandoeningen. Zo wordt de kans op diabetes en hart- en vaatziekten bijvoorbeeld een stuk kleiner wanneer jij geregeld wandelt. Daarnaast wordt er ook vaak gezegd dat de kans op kanker aanzienlijker kleiner wordt wanneer jij met regelmaat deelneemt aan een wandeltocht.

Wat is het voordeel van een wandeltocht door een stad?

Wandelen doe je niet alleen om gezond te blijven. Een wandeltocht door een grote stad zorgt er namelijk ook voor dat jouw kennis wordt uitgebreid. Zo krijg jij met een wandeltocht namelijk allerlei plekjes te zien die je normaal gesproken niet zo zien. Dit komt omdat er een gids meegaat. Hij vertelt jou alles over de historie en plekjes die jullie bezoeken. Een ander voordeel van een wandeltocht door een stad is dat je met een grote groep op pad gaat. Dit is natuurlijk een stuk gezelliger dan wanneer jij allen of met jouw partner door de stad wandelt.

Hoe zorg ik ervoor dat ik fit blijf op vakantie?

Als wandelliefhebber ga jij ongetwijfeld ook wel eens op vakantie. Logisch, want dat doet vrijwel iedereen. Wanneer jij geregeld op vakantie gaat, merk jij vast en zeker dat het best lastig is om fit te blijven. Gelukkig kun jij er betrekkelijk makkelijk voor zorgen dat jij fit blijft tijdens jouw vakantie of dagje weg. Dit kan bijvoorbeeld door er te voet op uit te trekken. Wandel bijvoorbeeld eens naar of door de omliggende plaatjes op jouw vakantiebestemming. Indien het overdag te warm is om te wandelen kun je ’s avonds natuurlijk ook een strandwandeling maken. Hartstikke romantisch, maar ook goed om fit te blijven. Wandelen door het zand is immers een stuk zwaarder!

Wat is de beste tijd om deel te nemen aan een wandeltocht?

Deelnemen aan een wandeltocht kan tegenwoordig nagenoeg iedere dag. Dit is zeker het geval wanneer jij door een grote stad gaat wandelen. Toch zijn er bepaalde periodes waarin jij beter niet deel kunt nemen aan zo’n toch. Dit is bijvoorbeeld het geval in de vakanties en de weekenden. Er zijn dan vaak veel toeristen en dagjesmensen in een grote stad. De wandeltochten zijn over het algemeen dan ook vaak volgeboekt. Probeer deze periodes dus te vermijden, zeker wanneer jij rustig wilt wandelen. Daarnaast is het handig rekening te houden met het seizoen. Zo zijn avondwandelingen in de winterperiode bijvoorbeeld hartstikke sfeervol, terwijl wandelen in de herfst en lente bijzonder kleurrijk kan zijn.