Dagje weg naar Amsterdam? Hier vind je de nodige inspiratie!

amsterdam

Heb jij een dagje weg naar Amsterdam op de planning staan? Dan weet je vast en zeker dat er genoeg te zien en te doen is in deze stad. De kans is echter groot dat je niet precies weet wat je er allemaal kunt doen. In dat geval wordt het natuurlijk lastig om jouw bezoek aan onze hoofdstad van tevoren te plannen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou hier namelijk bij het opdoen van de nodige inspiratie voor jouw dagje weg naar Amsterdam.

Bezienswaardigheden Amsterdam Jordaan

De Jordaan staat bekend als echte volksbuurt in Amsterdam. Deze buurt heeft door de jaren heen de nodige succesvolle zangers voortgebracht. Kijk dan ook niet raar op wanneer je in deze buurt ineens een bekende Nederlander tegen het lijf loopt. Uiteraard vind je ook de nodige bezienswaardigheden van Amsterdam in de Jordaan. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Johnny Jordaanplein. Hier vind je een aantal borstbeelden van bekende personen die zijn opgegroeid in deze buurt. Daarnaast vind je in deze volksbuurt ontzettend veel hofjes. Deze zijn ook zeker het bekijken waard. Van de 47 hofjes die Amsterdam telt, vind je het merendeel overigens in de Jordaan.

westerpark amsterdamDe beste ervaring om inspiratie op te doen

Jij kunt natuurlijk alles van het internet halen wanneer jij een dagje weg gaat naar Amsterdam. In dat geval volg je dus eigenlijk gewoon blindelings andermans tips op. Dit kan zeker de moeite waard zijn, maar dit hoeft natuurlijk niet altijd. Jij wilt je tijd in Amsterdam natuurlijk zo nuttig mogelijk besteden. Trek er daarom gewoon zelf op uit. Dit is namelijk de beste ervaring om inspiratie op te doen. Je leert zo zelf alles over de stad en dat maakt een bezoekje aan Amsterdam vele malen leuker.

Goedkope hotels Amsterdam bij Ziggo Dome

Ga jij een dagje weg naar Amsterdam omdat je ’s avonds een concert hebt in de Ziggo Dome? Dan kan het maar zo zijn dat jij behoorlijk laat terug naar huis kunt. Sterker nog, misschien kun jij wel niet eens meer terug. Het openbaar vervoer rijdt immers niet meer tot laat overal naartoe vanaf Amsterdam. Bekijk daarom van tevoren ook altijd of jij nog terug kunt komen. Is dit niet het geval? Dan doe je er goed aan te overnachten in Amsterdam. Duur hoeft dit overigens niet te zijn. Je treft namelijk talloze goedkope hotels in Amsterdam aan bij de Ziggo Dome.