Waarom deelnemen aan een wandeltocht?

Jij hebt het vast weleens gezien in een stad: grote groepen mensen die achter een gids aanlopen. In vrijwel iedere grote stad in Nederland kom jij wel zulke wandeltochten tegen. Mogelijk kijk jij er telkens vol afschuw naar en kun je niet begrijpen dat mensen daaraan deelnemen. Het is toch zeker het overwegen waard om in een grote stad met zo’n wandeltocht mee te gaan. Er zitten namelijk ook de nodige voordelen aan. Benieuwd wat de voordelen van zo’n wandeltocht in een grote stad nu eigenlijk zijn? Wij vertellen het je in deze tekst!

walking

Verken een nieuwe omgeving

Of jij nou een dagje weg naar Amsterdam gaat of een andere stad in Nederland bezoekt, een wandeltocht is altijd een goede manier om een nieuwe omgeving te verkennen. Tijdens zo’n tocht trek jij namelijk samen met een gids door een stad of gebied heen. Deze gids kent alle plekjes en weet bovendien alles over de stad. Jij komt zo op nieuwe plekken en leert ook nog eens iets over de historie van de stad die jij bezoekt. Een win-winsituatie dus wat ons betreft!

Je leert mensen kennenwalking

De meeste wandeltochten worden gehouden in grote groepen. Althans, wanneer jij niet kiest voor een privétour. Tijdens zo’n wandeltocht kom jij dus in contact met andere mensen. Dit is natuurlijk een stuk gezelliger dan wanneer jij alleen of wanneer jullie met zijn tweeën door de stad wandelen. Je kunt gezellig een praatje maken met elkaar en er wordt ongetwijfeld genoeg gelachen. En wie weet doe jij wel nieuwe contacten op die in een later stadium uitbloeien tot iets moois. Wanneer jij niet meedoet met dergelijke wandeltochten, kom je hier natuurlijk nooit achter!

Goed voor je gezondheid

Wandelen tijdens een dagje weg naar Amsterdam is natuurlijk goed voor jouw gezondheid. Je bent immers een groot deel van de dag in beweging. Je kunt ook een fiets huren in Amsterdam, maar dan ben je toch minder intensief bezig. Bovendien moet je dan vaak zelf op ontdekkingstocht door Amsterdam. Daarnaast kleven er nog een aantal nadelen aan het een fiets huren in Amsterdam. Zo moet je er natuurlijk voor betalen. Voor sommige wandeltochten door de stad geldt dit ook, maar dit kost je aanzienlijk minder. Bovendien moet jij jouw fiets altijd stallen en op slot zetten als je ergens naar binnen wilt. Wanneer jij je te voet door Amsterdam verplaatst, heb je hier natuurlijk geen last van.