Wat is de beste tijd om deel te nemen aan een wandeltocht?

walking tour

Heb jij een dagje weg naar Amsterdam op de planning staan? Dan wil jij deze stad ongetwijfeld wel eens goed ontdekken. De beste manier om dit te doen is je aan te sluiten bij een wandeltocht. In Amsterdam worden talloze wandeltochten gehouden die jou de mooiste plekjes van de stad laten zien. Met zo’n tocht kom je bijvoorbeeld weer heel veel andere dingen tegen dan tijdens een rondvaart in Amsterdam. Probleem is alleen dat de meeste wandeltochten in Amsterdam vrij drukbezocht zijn. De kans is dan ook groot dat jij de pech hebt dat alle tochten reeds volgeboekt zijn. Om jou een handje te helpen, gaan we hier in op de beste tijd om deel te nemen aan een wandeltocht.

Sfeervolle wandeling? Kies voor de wintermaanden!

Kun jij wel tegen een beetje kou? Dan is een wandeltocht door Amsterdam in de wintermaanden zeker een aanrader. Wandelen door onze hoofdstad rond de kerstdagen geniet onze voorkeur. Waarom? Omdat Amsterdam rond de kerstdagen sfeervol verlicht is. Hier heb je natuurlijk alleen wat aan wanneer jij ’s avonds een wandeltocht maakt door de stad. Doe dit dan ook. Amsterdam ziet er in de avonduren namelijk heel anders uit dan bij daglicht. Rond de kerst worden er ’s avonds ook nog genoeg wandeltochten aangeboden.

Kleurrijk wandelen in de herfst en lentewalking

Een andere geschikte periode om deel te nemen aan een wandeltocht is in de herfst of in de lente. In deze jaargetijden krijgen bomen, bloemen en planten namelijk de meest schitterende kleuren. In de herfst verkleuren de bladeren aan bomen prachtig, terwijl in de lente alles weer tot bloei komt. Wanneer jij liefhebbert bent van de natuur en ook nog eens van kleuren houdt, raden wij jou zeker aan om in de herfst of lente een wandeltocht te maken. Je kijkt in deze periodes namelijk jouw ogen uit!

Vakantieperiodes en weekenden vermijden

Wil jij een wandelroute maken door een grote stad? Dan adviseren wij jou de vakantieperiodes en weekenden zoveel mogelijk te vermijden. Je komt dan namelijk grote hoeveelheden toeristen tegen, zeker in de wat grotere steden als Amsterdam. Met name rond deze tijden zijn de wandeltochten vaak goed bezet. Wanneer jij met een betrekkelijk kleine groep op pad wilt, kun je dus beter kiezen voor een doordeweekse dag buiten de vakantie. De gids kan zo ook meer tijd voor jou nemen, waardoor jij alles te weten komt over de historie en bezienswaardigheden in de betreffende stad.