Wat wordt jouw volgende vakantiebestemming: New York of Rome?

New York en Rome zijn twee steden die bijzonder in trek zijn bij toeristen. Niet gek ook, want in beide steden kom je talloze bezienswaardigheden tegen. Dit maakt het niet makkelijk om een keuze te maken tussen deze steden. Het wordt anders wanneer je al eens in één van de twee steden geweest bent. In dat geval kies je nu zeer waarschijnlijk voor de andere stad. Ben je nog niet eerder in New York of Rome geweest? Dan zit je hier goed! Wij lichten beide steden hieronder namelijk uit.

new york

New York als reisbestemming

Is jouw keuze gevallen op New York als reisbestemming? Dan heb je vast en zeker al ontdekt dat hier van alles te doen is. Je kunt een bezoek brengen aan Times Square, Central Park en het Vrijheidsbeeld. Dit is echter een kleine greep uit het grote aantal bezienswaardigheden. Indien New York jouw reisbestemming is, raden wij je aan om je vooral goed voor te bereiden. Stel een lijstje op met de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken . Kijk vooral ook of je van tevoren al tickets kunt kopen. Dit scheelt je niet alleen veel geld, maar ook enorm veel wachttijd. Je mag vaak via een speciale ingang naar binnen. Hierdoor blijft er meer tijd over voor het bezoeken van bezienswaardigheden.

Rome blog in het Nederlands

Het inwoneraantal van New York ligt aanzienlijk hoger dan dat van Rome. Dit betekent echter niet dat je in de Italiaanse hoofdstad niet genoeg kunt zien en doen. Rome is een historische stad, waardoor er talloze oude bouwwerken te zien zijn. Het Colosseum is bijvoorbeeld één van de toeristische trekpleisters van deze stad. Wil je echt niets missen tijdens jouw bezoek aan de hoofdstad van Italië? Bezoek dan voor vertrek een Rome blog Nederlands. Hier vind je alles wat je moet weten voor een onvergetelijke vakantie in Rome!

rome

Skip-the-line-kaartje

Dag in dag uit weten talloze toeristen hun weg naar New York en Rome te vinden. Deze toeristen willen allemaal dezelfde bezienswaardigheden bezoeken. Dit resulteert doorgaans in lange wachtrijen bij de toeristische attracties. Uiteraard heb je geen zin om uren in de rij te staan. Je kunt jouw tijd immers wel beter besteden. Schaf daarom voor vertrek alvast een skip-the-line-kaartje aan voor de bezienswaardigheden die je in New York en Rome wilt bezoeken. Je hoeft in dat geval niet in de rij te wachten, maar mag via een speciale ingang naar binnen.